Kreativna mesta
Second Chance - CSU Rog » Dogodki » Kreativna mesta

14. aprila 2011 je na Ljubljanskem gradu potekala mednarodna konferenca z naslovom Kreativna mesta: priložnosti, politike in prostori.

Konferenca, april 2011. Foto: Nada Žgank

Konferenca je bila posvečena obravnavi koncepta kreativnega mesta ter vlogi kulturnih in kreativnih industrij v urbanem razvoju.

Poleg predavanj uglednih strokovnjakov, dr. Toma Fleminga (gost projekta Creative Cities) in prof. dr. Klausa R. Kunzmanna (gost projekta Second Chance), je obsegala še razpravo, na kateri so gosti razpravljali o ideji kreativnega mesta v odnosu do slovenskih ekonomskih, prostorskih in kulturnih politik ter o vlogi kreativnih in kulturnih industrij v razvoju mest in regij.

Na razpravi, ki jo je moderiral izr. prof. dr. Marjan Hočevar s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, so poleg obeh predavateljev sodelovali še: mag. Miran Gajšek, načelnik Oddelka za urejanje prostora MOL; dr. Pavel Gantar, predsednik Državnega zbora RS; dr. Stojan Pelko, državni sekretar Ministrstva za kulturo RS.

Dogodek sta organizirala evropska razvojna projekta: Second Chance in Creative Cities.

Več o konferenci najdete na spodnjih povezavah:

prof. dr. Klaus R. Kunzmann: Vročica kreativnih mest v Evropi: Možnosti in omejitve spodbujanja kreativnih mest ter kreativnih in kulturnih industrij

dr. Tom Fleming: Ponovna ocena kreativne ekonomije: obeti za mesta in regije?

Video posnetek razprave

Galerija